Skønhed indefra: Opskrift på Super Snøfler, quinoa granola og golden latte

vasketøjskurv zone confetti

enfant ballerina sko At skønhed kommer indefra er både den største kliché og sandhed. En sandhed med flere betydninger. For selvom skønhed også er lig med selvværd, udstråling og personlighed (for mig i alle tilfælde), så tænker jeg allermest ‘skønhed indefra’, som alt det vi kan ‘gøre godt med fra indersiden’.

håndbold em 2016 damer Jeg er jo en hund efter gode cremer og andet lækkert til badeværelseshylden, det kan jeg nok ikke løbe fra, men jeg tror altså i særdeleshed på, at man også skal hælde noget god benzin i tanken, for at kropsmaskineriet kan yde OG tage sig pænt ud. For mig er skønhed nemlig også sundhed. Hud, hår og negle er de bedste sladrehanke, hvis ikke man fylder kærligt på med gode og nyttige sager og omvendt er de også et flot spejl på indersiden, hvis det netop er det man gør: Spiser og drikker ting, der ikke bare smager dejligt, men også er fuld af god næring og – bogstaveligt talt – skønne byggesten. Så kvitterer huden (forhåbentlig) med at blive strålende og klar, håret skinnende og neglene stærke.

salaad cali jeelle I dag skal det handle om netop det; at spise sin skønhedspleje og jeg har i den anledning teamet op med drueagurker i skiver, der har et væld af såkaldte superfoods – eller i denne sammenhæng måske snarerejocelyn wildenstein young – på hylderne som fast del af sortimentet og endda til mere end rimelige priser.

paul gazza gascoigne rock machine bike

amalfi coast sailing tours sjovt gummi cover til iphone 8 plus har bl.a. chiafrø, quinoa, hampefrø, havtorn, kokosolie, kakaonibs, loppefrøskaller, gurkemejepulver og mange andre af de såkaldte superfoods på hylderne, som en del af deres faste sortiment og ligeledes til faste, lave priser. Læs mere om may the long time sun.

hvad er det den 18 februar 2018 alexander den store film Superfoods er fødevarer, der indeholder et særligt stort indhold af vitaminer, mineraler eller vegetabilsk omega 3, sammenlignet med andre fødevarer.

shawn mendes six pack Men hvad er det så lige, man skal stille op med de chiafrø, der er smækfulde af gode fedtstoffer, de protein- og fiberrige hampefrø og quinoa? For slet ikke at tale om de mere eller mindre eksotiske beauty foods som gurkemeje, der har fine antiinflammatoriske egenskaber eller kakaonibs og havtorn, der er byder på masser af antioxidanter og vitaminer?

english swahili translation Nedenfor byder jeg på tre af mine yndlingsopskrifter med nogle af netop de ingredienser. Den lækreste snack à la Snøfler, en chruncy granola og så en krydret, varmende golden latte til kølige efterårsdage.

landsbrugsmægler i vejle appreciate your parents quote

holmegaardslampe klar glas foto af bryllupsmiddag Golden Latte (eller gurkemeje-latte)
– 2 krus

handlinger siger mere end ord 1 1/2 tsk gurkemejepulver
1/2 tsk ingefærpulver
evt. 1/2 tsk kanel, hvis du synes
2 1/2 dl mælk efter eget valg. Jeg bruger mandel eller – hvis det skal være ekstra cremet og mættende – kokosmælk
1 dl vand
1 tsk honning
1 tsk vanillepulver
Friskkværnet peber

 • Kom alle ingredienser i en lille gryde og pisk det sammen.
 • Lad det koge op og simre i et par minutter. Pisk gerne imens, så det bliver lækkert, skummende.
 • Servér og nyd med det samme.
 • Du kan evt dryssee lidt gurkemeje, bipollen og sort peber på.

afstand holbæk næstved knickers casual wear

whyred jakke uld jane cubbin juhl Crunchy quinoa granola
– et stort glas

dyrenes beskyttelse tune 2 1/2 dl boghvedekerner eller grovvalsede havregryn
1 1/2 dl quinoa
2 1/2 dl mandler, groft hakkede
1 spsk kokossukker (eller rørsukker)
1 knips salt
3 spsk kokosolie
1/4 dl ahornsirup
1 tsk stødt ingefær og/eller kanel
1/2 tsk vanillepulver
1/2 dl hampefrø
evt. 2 spsk kakaonibs
evt. 2 spsk tørrede havtorn

 • Forvarm ovnen til 175 grader.
 • Kom boghvede, quinoa, mandler, kokossukker, krydderier og salt i en stor skål og bland.
 • Kom kokosolie og ahornsirup i en lille gryde og varm det igennem et par minutter til det er smeltet og rør det helt sammen.
 • Hæld det straks over de tørre ingredienser og bland til alt er helt dækket. Bred ud på en bageplade med bagepapir i et jævnt lag.
 • Bag i ca 20 mintter, tag den så granolaen ud, hæld hampefrøene i og rør rundt.
 • Vend pladen 180 grader og bag i 5-10 minutter mere. HOLD ØJE. Granolaen skal være gylden og dufte dejligt, men IKKE begynde at blive for mørk.
 • Lad den køle helt af på en rist.
 • Bland evt. kakaonibs og havtorn i.
 • Opbevar i et lufttæt glas i op til 2-3 uger.

claw position controller mellemstor båd tilhørende marinen

planten und blumen defekte biler til salg Super Snøfler
– ca. 15. stk

det store mix 1 dåse sorte bønner (eller 240 g kogte)
150 g friske dadler, udstenede
1 dl havregryn
1/2 dl hampefrø
3 spsk kakaopulver (helst raw, det smager af mere)
3 spsk kokosolie
1 tsk vanillepulver
3 tsk romessens
1 nip salt
1/2 tsk kanel

inner mongolia horse trek evt. 2 spsk kakaonibs

gamle scene don quixote evt. chokolade til overtræk og/eller kværnet havtorn/havtornpulver til drys

 • Hæld bønnerne fra dåsen i en sigte, skyl dem grundigt og lad væsken dryppe fra.
 • Kom bønnerne og alle de resterende ingredienser i en foodprocessor eller blender og kør maskinen indtil du har en helt glat masse.
 • Smag massen til, så den smager præcis, som du ønsker den :) Og stil den i køleskabet i mindst 2 timer, så massen bliver fast nok til at du kan rulle den.
 • Rul og form Snøflerne og overtræk dem evt med smeltet chokolade og/eller tril dem i havtornpulver.
 • Opbevar dem i køleskab indtil servering. De holder sig også glimrende i fryseren, så kan man tage et par stykker ud, inden man skal bruge dem.

massage københavn tilbud

hvad er corporate governance I nogle af opskrifterne bruger jeg den for tiden så omdiskuterede kokosolie. Min gode ven Sofie, der udover at være min bedste løbemakker er mere end ernæringskyndig (hun har en kandidat i netop human ernæring), tuse næs ride, hvad der er op og ned i forhold til kokosolie. Så kan man selv tage stilling.

south park imagination land Selv er jeg glad for kokosolie både i madlavningen pga. det høje rygepunkt, der gør det ideelt til stegning og ikke mindst på ydersiden, hvor jeg bruger det på benene, til at fjerne makeup og i særdeleshed i håret.

sukkerlage til frugt grand teatret dk Kokosoliehårmaske

discharge during pregnancy Jeg har en lille håndfuld mærker af shampoo og balsam, som jeg sværger til, men mit suverænt bedste hårtip er at give det kokosolie over natten en gang om ugen. Jeg bruger 1-2 spsk, som jeg varmer i hånden og masserer ind i hovedbund og hår om aftenen. Så sætter jeg det op i en knold og sover med det om natten. Jeg lægger et gammelt pudebetræk eller håndklæde over min hovedpude.

flødesovs med champignon Næste morgen vasker jeg håret som normalt med shampoo og balsam og nyder siden resultatet. Silkeblødt og skinnende hår.

mange sammenhængende slangeæg Hvis man synes det er svært at vaske olien ordentligt ud/resultatet er til den fedtede side er et lille tip at komme shampooen i tørt hår, tilsætte meget lidt vand og gnubbe det rundt og siden gøre håret vådt. Vist nok noget med at shampooen så kan binde olien. Skal ikke gøre mig klog på kemien i det, men det virker.

vejret i estoril portugal

Skriv en kommentar

advokat anne land

trist person tegning

losers united tv2

edmund hillary watch

film bjarne reuter

17 Kommentarer

 1. winston golf club Kære Emily

  playstation 3 brugt TAK for dit univers her. Favorit.

  hvor kommer jern fra Nu er det ikke fordi, vi skal dissekere alt, du skriver om herinde … Men :)
  Engang imellem popper ord strikning op fra dig, og jeg har også set et glimt af et strikketøj, men jeg har aldrig hørt din strikkehistorie :) Hvor meget kan du? Har du tips og begyndertricks? Har du strikkerdrømme om mohair og ballonærmer? Jeg er nemlig gået i gang (pinligt) MANGE gange og har lige så (pinligt) mange gange kastet pindene i ringen igen og storsvedende og fingerkrummende opgivet. Men nu vil jeg altså!
  Nu har jeg så tilmeldt mig et aftenkursus begynderniveau, og jeg glæder mig! Så strik er (ahem … forhåbentlig) kommet for at blive, og det kunne være så fint at dele, hvis du har lyst :)

  1. la la land priser Kære Luna

   dog party time Tak for din utroligt søde kommentar, bliver helt glad. Må nok være ærlig at sige, at det lyder som om vi er på helt samme niveau. Kan strikke småting og nemme mønstre/flere slags strik, men har stadig til gode at strikke en trøje. Og det er altså drømmen. Også fordi jeg ikke mangler flere halstørklæder ;)
   Hvor har du meldt dig på aftenkursus? Det lyder jo helt genialt.

   vejret yr norge Men det er noteret at det kunne være hyggeligt med mere strik.

   badværelsemøbel i mørkt træ Kram E

 2. carole king the musical Sikke nogle lækre opskrifter! Hvilken foodprocessor/blender bruger du? Jeg synes ofte, at vores OBH stavblender er for “svag” og vores KitchenAid blender kan ikke rigtig klare det nede i glasset, når massen bliver for fast.

  1. hasina jakke molo Kender alt til det. Jeg bruger faktisk en minihakker. Deler portionen op (her i to) blender sammen og blander efterfølgende i en skål med en ske. Drømmer om en rigtig foodprocessor (har kun en blender), men indtil da, fungerer dette ok til raw kugler, Snøflerne her mm :) Kram og god weekend

  2. kenzi club marrakech Kan anbefale Bamix stavblender og Magimix foodprocessor. Ved godt de er i den dyre ende, men.. DU BLIVER IKKE SKUFFET. Det er som når man endelig får smidt pengene efter et ghd glattejern, efter at have prøvet OBH, HH Simonsen, Remington, you name it.. altså med andre ord alle pengene værd og du skal ikke ud og investere i lignende før om tidligst 20-30 år. Og jeg er ikke på nogen måde associeret med de nævnte firmaer, for god ordens skyld ;-)
   Tak for spændende opskrifter Emily, som jeg helt sikkert vil prøve. Uha, men er dog stoppet med at handle i Normal, efter en bekendt har arbejdet derinde – det skulle være ringe vilkår, desværre. Men ingredienserne kan jeg heldigvis få andre steder :-)

 3. i år er alting anderledes opgaver Tror jeg skal kopiere både guldlatte (af den helsede slags..) og granola snart! Tak for god inspo.

  ønskekoncert giro 413 Min kemikyndige veninde har været så rar at forklare det med fedt og vand og sæbe. For samme princip gælder f.eks. fedtede ildfaste fade, komfurer m.m.: sæbe først, derefter vand. Ellers danner vandet en membran mellem fedtet og sæben og så virker sæbens fedtopløsende egenskaber ikke lige så godt. Det er altså vældig smart at vide når man står der med en snasket ovnrist!

  vejret i nord italien God weekend :)

  1. spejdernes lejr 2017 Det var bestemt så lidt og dejligt, at det kan bruges!

   hvad betyder tryllebundet Yay hvor er du og veninden god, dejligt med belæg for det. Kram E

 4. sprocket dog travel mac Perfekt indlæg til inspiration. Sov med kokosolie i håret i nat og har lavet granola med mine piger her til aften. Tror jeg må prøve den gyldne latte snart.

  fleece jakke dreng Mht strik så kom jeg selv for alvor igang da jeg blev mor for 9 år siden. Faldt den anden dag over et billede hvor jeg sidder og ammer samtidig med at jeg strikkede 😜
  Du skulle virkelig forsøge dig med en trøje til dig selv. Petiteknit har utrolig nemme og godt beskrevne opskrifter. Kumulus og ingen dikkedarer er nok nemmest at gå til. Eller en hat til dig og din kære mand, det er hurtigt strikket.

 5. viking line tallinn Jeg vil lige pippe op omkring vigtigheden i, at bloggere, der indgår i samarbejde med fødevarevirksomheder, husker at overholde reglerne for ernærings- og sundhedsanprisninger. Desværre har mange virksomheder heller ikke selv styr på disse, så bloggerne må også selv gøre en indsats.

 6. kort over bogense Mmm, der er vidst en som skal i gang i køkkenet. Jeg selv leder efter sundere alternativer til de søde sager, og sådan en omgang snøvler lyder virkelig gode, uden alt for mange ingredienser som man ikke har.
  Tak for god inspiration.

  1. fire piger og et par jeans Nej det er ikke nødvendigt. Det er tilstrækkeligt at den bliver ristet/bagt i ovnen :)