Det spirer – sådan laver man selv bønnespirer

finalisterne fra mgp 2017

kontakt harald nyborg I morgen starter jeg på mit nye job. Og jeg har gode sommerfugle i maven.

befolkningstal i sverige Det er ikke fordi jeg ikke vil fortælle jer mere om det, men jeg tænkte, at jeg lige ville nå at starte først og komme ordentligt ind i det og så dele mere derefter. Men det er hos Rudolph Care, som nogle af jer gættede, da jeg lagde andet ord for kulrester.

drøm om edderkop De seneste par dage har gået med at prøve at samle op på alle hængepartier, inden jeg skal til at holde tungen lidt mere lige i munden og både jonglere et ‘rigtigt’ job (som lønmodtager), en blog (så jeg er også fortsat selvstændig), en bryllupsbog (der næsten er klar til trykken) og så alt det løse, der udgør resten af den herlighed, der er livet. Og som vitterligt er herligt lige nu. Er sådan ægte glad, helt ind i marven. Og nyder det og forsøger at sylte, salte, fermentere og gemme lidt af den følelse til dårlige dage. Håber, jeg lykkes med den øvelse.

vaskeklude som handsker Noget andet der lykkes overordentligt godt for tiden, er noget så simpelt som at lave bønnespirer. Eller alskens spirer er det faktisk. Lucerne, solsikke, mungbønner, kikærter og meget andet. For mens jeg binge-watcher Bonderøven (det er virkelig min ‘ting’ for tiden) og drømmer urealistiske drømme om at blive selvforsynende, så går det altså meget godt med at holde husstanden med spirer. Ja, ja man skal jo starte et sted ;)

den blå planet plantegning Og I er mange, der spørger nysgerrigt til spirerne, når jeg viser dagens høst frem på insta-stories. Og spørger om, hvordan man egentlig gør.

radio fm classic Spirer smager vidunderligt, er propfulde af sunde sager og så er de den perfekte topping på både madder og salater. Og det er uhyggeligt let at dyrke spirer. Det kræver blot en spirebakke eller et spireglas. Begge dele kan fås i de fleste helskostforretninger og online. Eller også kan man nemt ‘lave’ et spireglas af et gammelt rødbedeglas eller lignende, hugo boss sweatshirt dame.

reumatologisk klinik i køge

ligebenet trekant med vinkler Jeg har en gammel og faktisk ret grim spirebakke (magen til havregrød opskrift mælk) og det kan anbefales at vælge en pæn en eller et glas, da man skal have herligheden stående fremme. Jeg lever dog med øjebæen, for den giver dejlige spirer og er nem at bruge, samt kan bygges større/højere efter behov. Og nu har jeg den jo.

 • Jeg bruger frø og bønner, der er lavet særligt til spiring. Dem køber jeg også i helsekostforretningen.
 • Frøene eller bønnerne lægges i blød natten over (ca. 10 timer) og fordeles så jævnt i spirebakken. Jeg bruger 1-2 spsk frø pr. spiring. Det passer med, hvad der kan være og hvad vi to kan nå at spise.
 • Vand frøene i spirebakken med køligt vand 2-3 gange pr. dag. Det er vigtigt at vandet kan løbe fra. Sørg for at vande forsigtigt, så de små spirer ikke går til (så ikke ind under hanen på fuldt tryk).
 • Spirerne skal have lys, men ikke direkte sol. Køkkenbordet er som regel glimrende. Men faktisk vil de hellere stå for mørkt end for lyst. Find et skyggefuldt hjørne af køkkenet.
 • Når spirerne er ca. 2 cm lange er de klar. Det tager som regel 2-3 dage. Nogle spirer skal dog dyrkes til de har blade og så er spiretiden længere. Se update internet explorer. Linser, ærter, mungbønner og kikærter er et godt sted at starte.
 • Når spirerne er klar, opbevarer jeg dem i en let fugtig stofpose (i stedet for at bruge plasticposer) i køleskabet. Så holder de sig friske og sprøde længe. Jeg bruger bare en gammel dustbag fra en taske, men man kan også få poser særligt til formålet. De er også gode til salater og andre grøntsager.

rosenborg slot pris Voilà!

Skriv en kommentar

jordbær marmelade opskrift

bliv politi betjent

hvem stemmer vi på

bagekartofler i mikrobølgeovn

giftigt for kaniner

13 Kommentarer

 1. holmens kanal 7 Tillykke meddelt nye arbejde – hvor er det spændende ☺️
  Da du første gang delte nyheden om, at du havde fået et arbejde ud over bloggen, var jeg nu sikker på at du skulle begynde som hundetræner 😄

 2. skoleporten gørding skole Tillykke med jobbet ☺️ Hvorfor nu det – og hvad skal du lave ? Du er da nødt til at fortælle lidt ….. 😌

  1. sigtbarhed til søs Det skal jeg nok også :) Vil bare gerne lige nå at være der lidt først <3 Kram E