Guide: Naturoplevelser, fika og blomsterherlighed i Skåne

lisa niemi young

pinkode fra routerens I samarbejde med captain morgan logo.

mike tyson vs brian nielsen Forrige weekend var jeg i Skåne med en af mine bedste veninder. For at spise kanelbullar, lösgodis og lækker mad, drikke vin, sludre og hygge på svensk, men bestemt også for at få en på naturopleveren, da vi havde indbygget en god cykel- og vandretur i weekendprogrammet. Med andre ord en tøsetur af den lidt mere aktive slags og hvor vi nød at opleve den fantastiske og anderledes natur, der er ‘lige derovre på den anden side’.

the stand read Jeg bliver bestandigt fascineret af kuperet landskab og højder. Og når det så kan kombineres med kyst- og strandliv og altsammen endda er indenfor en god times bilrejse fra København, så er lykken altså gjort. Det gør mig så glad, at der er så meget fint at opleve i Sverige og resten af Skandinavien for den sags skyld og at man ikke behøver rejse langt for at få tilfredsstillet rejselysten og appetitten for det eksotiske. For bjerge (og det der ligner), kæmpemæssige skove i bakket landskab og gigantiske søer er altså også ret eksotisk for mig.

man city trup Måske I har lyst til at gøre os turen – eller dele af den – efter? Nedenfor er adresser og højdepunkter. Selv gad jeg mægtigt godt tage på en udvidet efterårsvandretur i Skåne. Og allerhelst med Penny også.

baby chica from fnaf

xbox computer headset lourdes maria ciccone Mölle Grand Hôtel

squeeze toy br Vi overnattede i Mölle, den hyggeligste, lille havneby lige ved Kullaberg. Her boede vi på Mölle Grand Hôtel, der ikke bare kan bryste sig af noget nær perfekt belligenhed og vidunderlig udsigt, men også en glimrende restaurant, som vi spiste på den ene aften.

billeder af hundehvalpe hvornår smitter skoldkopper Læs mere: sigma maling københavn og reggio emilia pædagogik

karneval 2016 aalborg

plus camp fyn rio bravo nyborg Mölle Krukmakeri

hans bech pedersen videbæk En anden Mölle-favorit, hvad end det er til fika (svensk for kaffepause, gerne med lidt sødt til), frokost, stenovnspizza om aftenen eller bare souvenirshopping er Mölle Krukmakeri, der som navnet antyder, sælger krukker og keramik, men også har en dejlig café og ditto stenovnspizzeria.

hungry shark game led stearinlys med bevægelig flamme Læs mere: thomas buttenschøn kæreste.

holiday inn new york city times square

center for organdonation Der er så hyggeligt og fint overalt i Mölle og jeg har i tillæg så mange gode minder derfra, da vi sejlede en del dertil, dengang jeg var barn.

hotel kellers park

fleetwood mac wiki Se, Penny skulle have været med ;)

fordele og ulemper ved liberalisme

real madrids nye trøjer aux champs elysees lyrics Cykeltur på Kattegattleden

animal farm diary chapter 1 and 2 Lørdag morgen lejede vi cykler i Helsingborg og cyklede derfra ad Kattegattleden ‘hjem’ til Mölle med stop ved Sofiero og i Höganäs. Den smukke og næsten bilfri cykelrute strækker sig hele vejen fra Helsingborg og til Göteborg. I alt næsten 400 km og for det meste langs kysten. Ret oplagt, hvis man vil på en længere cykeltur og samtidig opleve Sydsverige. Vi nøjedes dog bare med de første 22 km til Höganäs og derfra ad almindelig landevej til Mölle. Omtrent 35 km i alt og så var vores fika vist også tjent hjem ;)

snakke i telefon quick sand pyro Læs mere: overgaard og dyrman.

kiefer sutherland interview

guadalajara soccer team I Sverige er de (også) vinterbadeentusiaster og denne skønhed af en badeanstalt ligger lige udenfor Helsingborg.

hvor meget garn skal jeg bruge

kat skyder ryk lautrec chose vero cocio Sofiero og Brödkultur

stone cold demi lovato Første stop på vores cykeltur var på slottet Sofiero, hvor bl.a. Dronning Ingrid ferierede som barn. Slottet har en helt vidunderlig og meget imponerende park med MASSER af rhododendron og andre blomster. Sidstnævnte nød vi godt af og så kom vi også til at hapse lidt af de mange frugttræer og buske. Jeg må tilbage næste år i forsommeren og opleve når alle rhododendronbuskene står i fuldt flor.

tilbud pikeur stævnejakke Tæt ved slottet ligger Brödkultur 2.0, en bagerbiks deluxe og et rart sted at spise en kanelbulle (eller kardemomme, min favorit) og tage en kaffe.

vindspejl vw touran 2005 her side his side Læs mere: tegn på overgangsalder og termotøj til voksne.

kærlighed ved første blik dr1
den offentlige sektor Höganäs Saluhall & Garage

tv midtvest dk I Höganäs ventede endnu en godbid og belønning for vores cykeltur. Her er der både et dejligt madmarked, Höganäs Saluhall, hvor vi handlede lidt spiselige souvenirs og dør om dør ligger en diner-agtig sag, Garage Bar, hvor vi fik benzin til den sidste bid af turen i form af lobster-rolls og en heftig milkshake til deling.

sonia rykiel bag ty and holly burrell Læs mere: hjerte ud af billede og findvitas 7th element og stigning i procent.

cirkus arena dk

layers of rocks hornbæk skole intra Kullens Fyr

brugte presenninger esbjerg Søndag morgen stak vi op til Kullens Fyr oppe på Kullaberg og nød udsigten og blev blæst igennem højt oppe over vandet, inden turen gik videre mod mere kaffe/kage (when in Rome og det der) og ikke mindst vandretur og besøg i Söderåsen Nationalpark lidt længere inde i landet.

gullash opskrift med fløde Når vi er i Hornbæk er det netop Kullaberg, man kigger over på, når man er på stranden, så det var lidt hyggeligt, at stå og kigge den anden vej

schiang living puder karsten ree biler Læs mere: hit kassen musik og kro og hotelophold for 2.

nøgleringe læder perler

holder til pc johannes fog helsinge Söderåsen Nationalpark & fika x 2

hest og co Vi tankede benzin i form af endnu en bulle, et stykke prinsesstårta (anbefales!) og kaffe hos Flickorna Lundgren ved Skäret. Tænk svensk idyl à la Astrid Lindgren tilsat masser af kagelækkerier, den hyggeligste have og masser af mys. 

nordiske guder og helte Og så gik turen ellers til Söderåsen Nationalpark, hvor vi med hjælp fra en sød naturvejleder valgte den blå vandrerute, der var den mest kuperede, men ifølge hende også suverænt den fineste og den med mest variation. Og således begav vi os ud på en meget smuk tur, både nede i dalen og oppe på åsen. Med udsigt over skov så langt øjet rækker. Magisk.

pickle rick wallpaper Ruten var sat til at være ca. tre timer, men vi gik den på ca. to inklusiv et par pauser. Jeg vil vurdere at alle kan være med, men der er lidt op- og nedstigninger. Og ja, jeg vandrer i Vans. Ved godt det er skørt og jeg ejer vandrestøvler, som jeg bruger af og til, men jeg går allerallerbedst i Vans og Havaianas og hopper først i støvlerne, når det er for koldt til det andet.

morris 8 tourer 1939 Hvilket leder mig til en anden pointe: Det behøver altså ikke kræve alt muligt udstyr, at hike eller sagt på godt gammeldags dansk – at vandre i naturen. Sko man har det godt i og står fast i og rart tøj er alt man behøver. I alle tilfælde til en start. Så kan man jo altid nørde udstyr, hvis man bliver bidt af det.

veras vine harken Efter turen var vi skrupsultne og tog forbi Lotta på Åsen (endnu et hyggeligt, rødt træhus med fika og mys), hvor vi fyldte på med en omgang klassiske, svenske rejemadder og en vaffel og kaffe til deling inden turen gik hjem mod Danmark igen.

dharma gung fu hamsterbur på 60 cm Læs mere: dobbelte indstillelige senge, sommer ray pics, hvad hunde ikke må spise og helbrederen noah gordon.

the guardian sport Sådan en dejlig tur og mere end herligt at få set og oplevet lidt mere af søsterlandet. På gensyn fine Sverige ♥

grøn og rød stjerne flag

ting til at lave slangekrøller på børn Rejemadder og delevaffel hos Lotta på Åsen inden vi stak næserne hjemad.

guardian angel messages

chihuahua hvalpe med pels “Hej Kronborg”. Lidt hyggeligt at Danmark ligger lige derovre på den anden side.

malibu beach koh phangan

sandtuevej 65 2018 Det spidse ‘tårn’ øverst på bakken er Mölle Grand Hotel. Ret flot beliggenhed.

fandango 5 side 75

aspenäs herregård landvetter En bulle om dagen…

gabon on map

Skriv en kommentar

sheraton jumeirah beach resort

rastepladser på e45

hvad smager gurkemeje af

nam nam slik odense

digital post services

16 Kommentarer

 1. cykel holder tag Hej Emily,
  Jeg smilede sådan da jeg læste din guide. Jeg skal på efterårs/vandreferie i det område du har været i og snakkede med mine forældre i sidste uge om hvad de ku anbefale (de kommer der tit om sommeren med sejlbåd). Og deres anbefalinger er fuldstændig identiske med dine, helt ned til de enkelte cafeer og spisesteder. Nu glæder jeg mig bare endnu mere til turen. :) Kh Christina

  1. estoril golf club Haha… hvor skægt. Great minds think alike ;) Er sikker på at du har nogle søde og seje forældre. Og rigtig, rigtig god tur <3 Kram E

 2. anne petersen x factor Er vild med den måde, du har opsat dette indlæg i forhold til billeder. Det fungerer super godt med collagestilen sammen med de store billeder.

  lego ninjago air jitsu Og så skal jeg da helt sikkert ud og vandre i Sverige! :-D

  1. captain morgan private stock Det var vel nok en dejlig feedback, tak Ida.

   sporty spice wannabe Åh det kan jeg kun anbefale. Rigtig god tur <3 Klem

 3. dr nyheder arabisk Frederikke Flyvholm all codes for groups ☃️snow shoveling simulator❄️ siger:

  gots certified organic Wauw! Så fine Sverige og så fine billeder! Redigere du dem lidt eller er det bare helt uden filter? I så fald, how do you do?😍 knus

  1. vendetta mask køb Mange tak Frederikke hvor er du rar. Jeg redigerer lidt i Photoshop og mobilbilleder fikser jeg i VSCO-app’en :) Knus Emily

 4. seebach musical 2018 Wauw et flot indlæg! Det kribler virkelig i mig for at tage til Sverige. Til mit held læste jeg dette mens en stor omgang kanelsnegle står og hæver – ellers ville det næsten ikke være til at holde ud med alle de lækre madbilleder x)

 5. suzuki celerio red Lidt uden for nummer ift. dette indlæg, men hvilket mærke “øko”-neglelak har du bedst erfaringer med?

 6. østre gasværk teatret Siiiindssygt lækkert indlæg! Jeg vil til Sverige NU! Skal alligevel ikke noget vigtigt i morgen 😅 Marketing money well spent, Visit Sweden!

  12 meter kverneland Tænker jeg skal forsøge at overbevise min kæreste om, at det ville være toppen at tage færgen til Göteborg fra Frederikshavn (vi bor i Aalborg) og så køre syd på og se alle disse skønheder. Vi er netop hjemvendt fra natur-tur i Skotland, og ville egentlig have været i Australien næste sommer, men miljøsamvittigheden nager, så nu må der drømmes nyt og “lokalt” 😄

  1. guldsmed boye åbningstider Haha… det vil jeg huske at sige til dem ;) Dejligt at høre at min entusiasme smitter :)

   merlan piece viande Sikke en god idé at skifte Australien ud med Skandi-tur, sejt! Og natur-tur i Skotland lyder også vidunderligt, det drømmer jeg om at gøre en dag. Mange knus E

 7. karl peter sørensen Fedt indlæg! Mer af den slags tips til små natur-getaways, det beskriver du super godt!

  natur energi ngf Cyklede I fra Helsingborg ind til Söderåsen? Ved du om man kan det (uden det er på vej med tung trafik)? Kan ikke se det på visit Sweden side?

  1. granny smith s Tusind tak Mette, sikken dejlig feedback :) Nej vi kørte i bil, så må være dig svar skyldig mht om det kan lade sig gøre på cykel. Måske du kan skrive til Visit Sweden og spørge, er sikker på de er klar på at hjælpe :) Kram E