Weekendtur til Esbjerg og Fanø

pårørende i danmark

stjerne og jul Udgivet i samarbejde med maria alm by.

susen i øret Siden jeg var på fri tale fri data for to år siden, er jeg blevet ret hooked på at være turist i eget land og udforske nogle af alle de vidunderlige steder, Danmark har at byde på. Og det er altså ikke så få, har jeg sidenhen fundet ud af.

hvor ligger mac butikkerne I dag kan jeg næsten skamme mig over, hvordan jeg indtil for ganske få år siden, havde besøgt størstedelen af Europa og sat min fod i alle verdensdele undtagen Australien, mens jeg stort set ikke havde været udenfor København og Nordsjælland herhjemme. Jovist, jeg har boet på Bornholm som barn og besøgt min oldemor i Esbjerg, dengang hun stadig levede, men bortset fra det og et par ture til Aalborg, så var det meget lidt imponerende, hvad jeg havde oplevet af mit eget land.

blå glas sukkerskål Til gengæld er jeg så glad for at have taget revanche de seneste par år. At have lært Aarhus rigtigt godt at kende, have været i Odense flere gange og for nylig et smut til Egeskov og så har der været turene til Klitmøller og Thy og så førnævnte tur til Viborg-egnen for at gå på en lille bid af Hærvejen. Nikolajs familie bor på Sydsjælland og Lolland, så det har også udvidet horisonten lidt, ligesom vi af og til er taget på tur, når vi alligevel har været dernede. Således opdagede jeg bl.a. smukke Møn.

dødsannonce susanne jung moltzen Til august drager vi med campingvogn rundt i landet i et par uger. Vi stiler mod Klitmøller, hvor vi skal surfe, men jeg ser også frem til flere stop på vejen ud og hjem; Sydfyn og Mols er på ønskelisten og så skal vi også en tur op til Skagen, hvor jeg (heller) aldrig har været. Og så skal vi altså også lige runde Esbjerg og Blåvand igen. Kan godt lide hvordan man får snerten af et tilhørsforhold til de steder, man besøger og siden har lyst til at komme igen.

cestitke za mladence For vi har nemlig lige været i Esbjerg en weekend. En by hvor jeg endda har rødder. Min farfar var fra den store fiskerby lige ud til Vesterhavet (som jeg lige har lært er Danmarks 5. største by) og som barn besøgte vi derfor jævnligt min søde, søde oldemor, Ella, der stadig boede der. Derfor var det også noget helt særligt at være tilbage i Esbjerg og på Fanø forrige uge og genopdage steder, hvor jeg havde været som barn.

børge mogensen stol læder

respekt for vand Vi går jo i flyttetanker. De er langt fra akutte og vi regner med at blive boende et år eller to her på Bryggen, men derefter vil vi også gerne rykke ud. Være tættere på skov og strand og naturen i det hele taget. Endnu en bonus ved at få oplevet andre dele af Danmark er, at jeg får udvidet min horisont på flere planer og får en smagsprøve på, hvordan det er at bo, det sted vi besøger. Måske der er gode muligheder for os dér?

branston spicy tomato relish For selvom vi umiddelbart gerne vil bo i relativ nærhed til vores familie, venner og netværk, så synes jeg, det er sundt ikke bare at stirre sig blind på én plet på Danmarkskortet. Således har vi flere gange kigget væk fra Sjællands nordkyst og i stedet mod den jyske vestkyst, hvor den der surf altså lokker. Og da vi var på Fanø forrige uge, mødte vi en af Nikolajs venner, der havde slået sig ned dér med familie, forretning og hele molevitten og fik os helt med på at flytte til den hyggelige ø i Vesterhavet.

mest af alt holder jeg af hverdagen Jovist, vi er også nemme ofre lige nu og ikke særligt trofaste. Så kigger vi her, dér og allevegne. Men det er vel netop også det sjove, ved at være i denne fase. At have et åbent sind og kigge på alle steder som en potentiel mulighed. Så kan man altid tage +/- lister og andre fornuftsværktøjer i brug, når listen af drømmesteder, skal kortes ned.

flot dreng 16 Uanset om man skal på weekendtur, ferie eller måske endda overvejerhils fra mig der hjemme eller omegn og således bo lige ud til Vesterhavet og Nationalpark Vadehavet til en brøkdel af hvad lignende koster omkring København (det er bestemt en faktor, der frister os, det er nemlig min store drøm, at bo lige ud til havet og med skov i baghaven), så kommer her en række steder og anbefalinger, fra vores dejlige weekend i Esbjerg, Hjerting og på Fanø.

cool restaurant buildings

hdmi stik virker ikke Fredag aften ankom vi til hailey baldwin body, der ligger små 10 kilometer udenfor Esbjerg og hvor vi tilbragte to dejlige overnatninger med udsigt til havet og de mest betagende solnedgange. Dem har vi (af gode grunde) ikke magen til herovre på Østkysten.

stoned famous rapper På Hjerting Badehotel er der både en virkelig god restaurant og også en hyggelig café (Ship Inn), der laver helt fortrinlige, pandestegte fiskefileter, kan jeg fortælle.

de sidder og snakker om mig

eddie murphy 2017

spøgelset fra belfegore Før solnedgang…

tremmer til vindue

vita park odder … og midt i herligheden.

moves by minimum nederdel lang

marathon københavn 2015 Lørdag morgen startede vi med et kig over over Esbjerg Havn  fra udkigsposten ved Hulvejen…

spejlet i spejlet

spiselige svampe støvbold … og var siden et smut forbi pige fodre høns porcelæn, at drikke god cappuccino (på havremælk) og klappe den ustyrligt søde hundehvalp, Mocca. I var så mange, der havde tippet mig om Kaffesmeden og tak for det. Stedet faldt LIGE i min smag :)

hayabusa rear hugger

olsen bande film Herefter stod den på lidt shopping (var ret vild med Butik Emsig og Bring Bag) og efterfølgende et smut i plain green loans for at spise frokost. Fik grøn, grøn juice fra High on Life og spyd, hummus, salat og fritter af sød kartoffel hos Otto’s. Kæmpe hit!

standard restaurant københavn

hvalpsund færgekro menu

ikea seng dba hemnes På færgen på vej til Fanø. Overfarten tager bare 12 minutter …

jurassic park ps3

cate blanchett family … på Fanø tog vi et stop hosboston cream dougnuts i Nordby, hvor vi drak kombucha og slappede lidt af inden vi kiggede på keramik og delte en pandekage hos Pandekagehuset i Hovedgaden…

alone home skuespiller

søster grene stole … og så gik turen ellers sydpå til Sønderho…

se film offline

hvad betyder dunia … hvor vi hyggede med kaffe og kage på Sønderho Kro. Der var desværre ikke mere af den berømte Fanøkringle tilbage…

bose wireless headphones

reenberg og søn … men hvad gør det (næsten), når man kan sidde i haven og nyde sommeren…

prinsesser fra blokken emma

hættetrøje med lynlås op til hovedet Jeg holder jo helt frygteligt meget af strandene på Sjællands nordkyst, men der er altså også noget magisk og (for mig) meget eksotisk over de kilometerbrede strande ud til Vesterhavet…

fotografier til væg

tempo 100 godkendt Tilbage i Esbjerg igen lørdag aften, gik vi en tur I. C. Møller-parken, der oprindeligt er en kirkegård, men nu fungerer som rekreativt område. Lidt à la Assistens’en på Nørrebro …

borgerlige vielser københavn

fibersprængning efter hoste … og siden spiste vi påmalling pizzaria menu, som I også var mange, der havde tippet om. Og I kender mig godt, må jeg sige. Det var lige et sted efter min næse og Drømmemanden var også godt tilfreds. Virkeligt lækre salater, hyggelig stemning og gode drinks :)

skarbeloner af sommerfugle

susan desperate housewives Is fra den onde kajsa må der til lærte vi hurtigt, når det er sommer og man er i eller i nærheden af Hjerting…

alicia vikander t shirt

hvorfor spiser muslimer ikke svin … og så de solnedgange. Helt vidunderlige!

café baghuset viborg

line knutzon wiki Søndag morgen tog vi ud i kajak et par timer op og ned langs kysten. Nu ved jeg godt, at det allerede har været lidt af en hyldest til Danmark, det her indlæg,  men der er altså næsten heller ikke noget finere end Danmark fra søsiden. Måske vi ikke har bjerge og deslige, men vi har den smukkeste kystlinje.

eldest or oldest

mincaft bill saber

8 sekunder musik Mennesket ved Havet (i folkemunde ‘De hvide mænd’) er fire imponerende skulpturer lige ud for Esbjerg, der skuer ud over Vesterhavet.

tillykke med dagen igår

forældre af christian tafdrup  

centralvarme gør det selv

scala bio svendborg Vi ville også gerne have været på matematik online proever i Blåvand. Men da vi ankom, var der kun tre kvarter til de lukkede for søndagen og vi fik at vide, at det slet ikke var nok tid til det imponerende bunkermuseum. I stedet gik vi en tur i området (med de smukkeste buske med gule blomster) og så må vi gemme museumsbesøget, til vi forhåbentlig kommer forbi til august og har lidt bedre tid.

prinsesse på prøve

computer hd wallpaper En sidste gåtur ved Vesterhavet inden vi stak næserne hjemad…

the madcap laighs Tak for denne gang trattoria da nino taormina og på gensyn :)

græshoppe antal ben

Skriv en kommentar

dvd en mand der hedder ove

sara omar dødsvaskeren

virtuelt kontor københavn

hegnsstolper i beton

usedom værd at se

40 Kommentarer

 1. ugen der gak Sikke et dejligt indlæg med en masse skønne billeder og tips fra Vandkantsdanmark. Elsker, at du ikke kun er vild med Storkøbenhavn. Der er nemlig så mange, mange dejlige steder i Danmark, men ofte er de lidt oversete.

  musik butik lyngby Vi er selv på vej til Ærø – sådan for good … Drømmen er roligt øliv, masser af vand, natur og sammenhold med dejlige mennesker. Hvis du har lyst, kan du læse mere om vores overvejelser og flytteplaner i dette indlæg:
  norma guldsmed boye

 2. hästens senge tilbud Inspirerende indlæg!

  metal detectors til børn En anden ting: Hvis du nogensinde vil sælge din Ganni nederdel, som du har på her, vil jeg betale nypris for den😉

  1. doctor martens men Modtaget ;) Er nu ret glad for den stadig, men skal nok huske dig, hvis det er :) Knus

 3. palms of your hands Esbjerg er ikke værst. Der har vi meget familie – men vil sige, I har været så heldige med vejret. Har boet i Esbjerg i mange år og tror næsten jeg kan sige, at 80 % af tiden har den stået på blæst og regn. Så er det lidt mere klima venligt her i Nordsjælland :-)

 4. havnens vinhus vejle Fabelagtigt indlæg!
  Vi er selv i gang med at besøge de mange, skønne danske øer – og særligt Ærø var fuldstændig fantastisk! Så fantastisk, at jeg ikke gad Instagram, mens vi var der (WHAT?!?!). Det kan kun anbefales – særligt frokost hos Whiskey Destilleriet (bord i baggården). Helt sikkert mit smukkeste minde fra sidste sommer.
  Læsø er også skønt! Vi lejede cykler og fik ikke udleveret cykelnøgler, for på Læsø låser man ikke sin cykel – man kan alligevel ikke stjæle dem, for dem der styrer færgen ved, hvor cyklerne hører hjemme. Er det ikke fantastisk?! Jeg er vild med det 😄🙏🏻

 5. rolex ure guld Det er SKØNT at du sætter fokus på – og taler positivt om Danmark uden for Kbh. Og jeg fornemmer faktisk, at du er oprigtig i din begejstring og ikke bare fordi det er en annonce-tekst :) skønne billeder også.
  Glæder mig til at følge sommerferien i camping rundt i Danmark. Jeg skal selv på vandretur i Danmark (for første gang) og glæder mig rigtig meget.

  1. anne de carrie Så dejligt at entusiasmen skinner igennem, for ja, den er helt ægte :)
   Åh hvor herligt med vandretur herhjemme, krydser fingre for godt vejr og ønsker dig den bedste tur. Mange klem E

 6. hundebokse til bilen thansen Mols og Djursland i det hele taget er fantastisk! Glæder mig til at læse din reportage derfra.

 7. okulær rosacea symptomer Når man nu netop bor i det smukke Vestjylland, så gør det mig så glad, at du i dine skriftlige udtalelser virker så oprigtig omkring din glæde ved det Danmark, der ellers til tider bliver beskrevet i meget mørke og dystre vendinger.

  sannas butik albertslund Klem fra din største vestjyske fan ;-)

 8. ganni masha texas sko Så inspirerende! For du har helt ret, Danmark er et skønt land, der har så meget at byde på. Mine forældre har en sejlbåd, og jeg har derfor oplevet en del af DK på den måde, men jeg får fuldkommen lyst til at starte bilen og sætte Sønderho Kro som destination på GPS’en. Har du været på Anholt? Hvis ikke, så er jeg sikker på, at du vil elske det!

  1. støtte efter §114 i serviceloven Her er nemlig rigtigt dejligt ♡ Nej, har ikke været på Anholt, men det kan jeg da høre at jeg hellere må lave om på :) Knus E

 9. jeanne darville min søsters børn Sikke et dejligt indlæg. Du har nemlig ret, Danmark har så utrolig meget at byde på og Danmark er meget mere end København ;-) Und dig selv en tur på Skagen Museum til sommer. Jeg ved godt det er lidt turistet, og der er sikkert mange mennesker i højsæson, men der er bare SÅ smukt, og de malerier er uovertrufne <3

  rejser gran canarie Ud over det sted jeg bor (i de østjyske bakker), så er jeg helt vild med Ærø. Der er så utrolig hyggeligt! Min mands bedstefar boede dernede hele sit liv, når han da ikke sejlede verdenen tyndt på de store olietankere. Ærø-boerne er nok Danmarks mest berejste folkefærd og min mands bedstefar havde set mere af verden end jeg nogensinde kommer til. Det er så fascinerende. Men øen er dejlig autentisk og alting går så vidunderligt langsomt dernede.

  1. gunnar kage polterabend Tak for tip om Skagen Museum og ikke mindst Ærø. Den går igen i kommentarerne, så der må jeg vist hen snarest ♡ Kram E

 10. vanilla ice movie Sikke et dejligt indlæg. Vi elsker at holde ferie i Danmark og har været rigtigt gode til det. I år tager vi også en “Danmark rundt” tour. Dog ikke med campingvogn, men har reserveret overnatninger forskellige steder på forhånd. Er lidt spændt på det der med at flytte så meget rundt. Vi har børn og plejer at have en fast base, når vi holder ferie, og så tage på opdagelse derfra.
  Et par tip til to steder i Danmark, der har en særlig plads i mit hjerte
  1: Trekantområdet, hvor jeg selv er bosat. Synes at vi bor helt uforligneligt her med den mest fantastiske og varierende natur. Jeg bor lige på kanten mellem Vejles frodige og bakkede ådal og det flade og eventyrlige hedeområdet ud mod Billund.
  2: Ebeltoft og omegn. Jeg er kommet der siden jeg var barn og har tabt mit hjerte fuldstændig til det område.

 11. express bank kontakt Synes helt klart I skal slå jer ned på Fanø😉Elsker den ø.
  Glæd jer til Tirpitz til august – det er fantastisk👌🏻 (Og nyd frokosten på Høfde 4 ved Hvodbjerg Strand og frem med surf brættet – det kan anbefales)

 12. fodboldsko nike og abibas Hej Emily! Siden jeg var lille har jeg camperet med mine forældre, så meget at jeg faktisk igen i år (som snart 22-årig) stadig tager med i min sommerferie fra studiet, teologi. I år går turen til Skiveren Camping, ved Tversted i Nordjylland. Det er Danmarks absolut skønneste plet – tæt på Råbjerg Mile og lidt på afstand fra Skagens mange turister. Prøv det!
  P.S. kan også anbefale at i besøger Als, det er super flot! Kh. Louise.

 13. hertz biludlejning aalborg Hvor er det skønt at se min hjemby omtalt så positivt – jeg ved jo godt, at her er skønt, men det er altid dejligt at høre at andre er enig 😊
  Når I kommer retur til august, skal I unde jer selv en tur til Ribe, hvor man får de bedste is med hjemmebagte vafler ved Isvaflen og spiser god, gammeldags mad i hyggelige omgivelser på Weiss’ Stue.

  1. billeder til pigeværelse Ribe er nu på listen, håber vi kan nå det hele. Har kun 14 dage, men ellers er der jo heldigvis endnu en sommerferie næste år ;) Klem og knus E

 14. stuvet hvidkål lchf Hvor er det et skønt indlæg! :) Og helt fantastisk smukke billeder, fra dejlige steder – og hvor var I heldige med vejret!
  Vi skal faktisk også på en mini Tour de Danmark i sommerferien! Vi har booket nætter i Odense, Kolding, Ribe, Århus og Silkeborg, og jeg glæder mig simpelthen SÅ meget til den ferie! Ugen inden starter vi så småt ud med nogle én-dags-ture til Dragør, Røsnæs, Møns Klint….
  Jeg ville elske at gense smukke Fanø, hvor jeg kun har været en enkelt gang som teenager, men det må blive en anden gang.. Jeg har nemlig også fået øjnene op for hvor meget vores lille smukke land har at byde på, så jeg har ambitiøse planer om ture til Bornholm, Nordjylland/Skagen, Fanø og generelt flere af øerne (Samsø er også skøn), og ja, gerne bare over det hele ;)

 15. første far til fire film Fantastisk, at du har nydt det:). Hvis du kommer på disse kanter igen, så slå et smut forbi Ribe… kom ud til Vester Vedsted på vingården og se vadehavscenteret og tag et smut ud til vandet. Det er også ret lækkert (synes vi selv, os der bor her;))

 16. danske bank amager Sidder lige nu i London og læser hvad du har oplevet i skønne Esbjerg og glæder mig helt til jeg skal flyve hjem til skønne Vejle senere i dag. Dog er jeg fyldt op med skønne oplevelser men jeg glæder mig til at komme hjem til roen.
  Vi har oplevet mange skønne steder i Danmark og vi er bestemt ikke færdige ❤️
  Vi er så heldige at have et sommerhus ved Vesterhavet og vi nyder alle årstider der.
  Skulle du komme til Esbjerg igen hjælper jeg dig gerne med at spille Bingo i Esbjerg Bingocenter som ligger tæt på Hjerting Badehotel 😜

 17. rock city stockholm Hej Emily 🌸
  1000 tak for dit indlæg ❤️
  Jeg elsker at rejse i DK (har rejst meget udenfor DK) Kaffesmeden, Rakin Park og is i Hjerting LOVE IT 🤸‍♂️☺️

 18. agility træning hund TAK, TAK, TAK for denne fine guide!
  Jeg har lige haft 1 overnatning på Fanø med min kæreste og gjorde brug af din guide.

  peace out sign Både med kaffe på Kaffesmeden og frokost på street food i Esbjerg.
  I fanø spiste vi desuden på Rudbecks og det var også vildt skønt. så TAK <3