Sunde(re) choco cookies

thors hammer legetøj

konfirmationer i gedsted kirke 2018 I dag har jeg kørt på den helt store huslige klinge. Handlet og preppet lidt til hele ugen (sker ellers aldrig, men jøsses hvor føles det godt, når det gør) og så har jeg lavet granola og bagt cookies. Sidstnævte er uden raffineret sukker og så er de også uden smør og æg og dermed helt og aldeles veganske. Ikke at jeg fornægter smør (men det ved I ;)) osv. men jeg elsker at eksperimentere og varriere og synes de her er blevet noget så vellykkede.

sener i skulderen Og så er det ret så dejligt med en cookie, som man rent faktisk kan spise til morgenmad eller som mellemmåltid med god samvittighed, fordi den er fuld af gode, nyttige sager som havre, nødder, rosiner, æble og mørk chokolade. Crunchy udenpå og bløde indeni. Haps!

design din egen hjemmeside Ps. Jeg ved det er misvisende med alle de blodappelsinskiver på billedet, når der ikke er appelsin i. Men de var bare så pæne!

music time keyboard Pps. Man kan snildt komme 1 tsk revet appelsinskal (usprøjtet!) i cookies’ne. Så bliver det choco/orange og dét er også lækkert.

overbetjent gormsen i ka de li østers Pps. Kagerne her minder mig lidt om chokorug (hvilket er et plus i min bog) og smager altså hverken så sødt eller så syndigt som eksempelvis marokko krydret havsalt kille enna. Bare så vi lige har forventningsafstemt.

tennisarmbånd med brillianter

hjulet er ekset hoppedyr til børn hvid Choco cookies med rosiner og chokoladestykker
– 16 styk

er 50 lige eller ulige 150 g havregryn*
100 g rosiner (tørrede tranebær er også lækkert)
200 g æblemos eller -puré
75 g nødder blendet groft (jeg brugte pecannødder og mandler)
6 spsk dadel- eller kokossirup
1 spsk tahin eller mandelsmør (peanutbutter går også, men så får man peanutsmag)
2 spsk kakaopulver, gerne raw der smager af mere
1/4 tsk salt
50 g 70% chokoladeknapper (eller 100 g hvis man er uartig)

 • Forvarm ovenen til 170 grader (150 grader varmluft).
 • Kom alle ingredienserne i en skål og rør sammen til en jævn, klistret masse.
 • Beklæd en bageplade med bagepapir.
 • Form kugler af  1 spsk dej ad gangen og sæt kuglerne på bagepladen med lidt mellemrum.
 • Pres kuglene flade. De flyder ikke ud, når man bager dem.
 • Lad cookies’ne bage i ca. 20-25 min.
 • Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist. Spis en mens den er lun.
 • Opbevar dem i en lufttæt beholder (når de er kølet helt af). De kan holde sig i 5 dage.

maria kirke lubeck de perfekte piger dr fie *Brug glutenfri havregryn, hvis du vil have glutenfri cookies.

rowan fine tweed

Skriv en kommentar

hvad koster det at vaske en maskine tøj

corpse party sachiko

sort clean skoletaske

byens hvidevareservice helsingør

ferruccio laviani emmemobili ferro dining table

10 Kommentarer

 1. airways parking midway airport Hej Emily. Hvilke chokolade knapper bruger du? Og æblemos. Moser du selv æblerne eller hvordan:) knus fra Tanja

  1. tallerkner med riller Æblemos på glas fra Urtekram (al andet kan også bruges) og chokoladeknapperne er fra Änglamark købt i Brugsen. Og man kan bruge andre chokoladeknapper eller hakket chokolade hvis man vil :) Klem E

 2. bendt wedell pernille poulsen Er ikke sikker på at jeg kan finde chokolade knapper 70% men kan vel også bruge 70% chokolade der er hakket og putte i? Må kikke efter dem. Siruppen må jeg også ha kikket efter. Ser lækre ud:)

 3. mao zedong plakat De ser super lækre ud, men som klinisk diætist er jeg nød til at sige at fordi man bruge sirup istedet for alm sukker gør dem ikke spor sundere, ernæringsmæssigt er det fuldstændig det samme. Ikke for at løfte pegefingre, men syntes bare der er så meget misvisende information om hvad sundt er og ikke er.

  1. hvad er intervaller Hej Anja, den er jeg med på, men der er da forskel på indholdet af mineraler m.m. i eksempelvis kokossirup vs. raffineret, hvidt sukker ikke? Og i havregryn vs. hvidt hvedemel. Og på hvordan det påvirker blodsukker og mæthed. Og der er også stor forskel på at bruge æblemos vs. smør. Om man så er til det ene eller andet må man helt selv om :)
   Der også brugt ret lidt sirup i forhold til hvor meget sukker, man normalt ville komme i en cookie, så synes det er fair nok at kalde dem sundeRE (i modsætning til sunde, for hvad er egentlig det).
   Knus Emily

   1. opskrift mojito recipe Jamen jeg kan kun være enig, om man gør det ene eller det andet er op til en selv, jeg vælger altid at betragte alle fødevare som sunde, da det er mængderne vi spiser dem i der er problemmet. Dog påvirker sirup (om det så er kokos eller ej) blodsukkeret på helt samme måde som alm hvidt sukker. Havregryn kontra hvedemel er naturligvis en helt anden sag, da den alm hvedemel ikke indeholder fibre imodsætning til havregryn, da jo har en stor mængde fibre. Og ja du må hjertensgerne kalde dem sundere, det bestemmer du jo helt selv ;0)

 4. filling pieces pointed shoes SÅ er der netop røget en omgang af disse banditter i ovnen. Venter i spænding på at de kommer ud, men har allerede smug-smagt på dejen, og den var virkelig lækker! Dejligt med en opskrift på sundere cookies, som man kan spise med lidt bedre samvittighed! Tak :-D

 5. tandproteser i køge Hej Emily,
  Kan jeg bruge almindelig ahorn sirup eller honing istedet for kokos- eller dadelsirup? Jeg kan ikke finde hverken kokos- eller dadelsirup i mine lokale supermarkeder.

  byen new orleans Tak for en dejlig blog!