Min bedste, billigste, hurtigste og sundeste ret – Dhal

swedish house mafia

stor gamer mus Kan I høre på overskriften, at jeg er begejstret? Vi fik denne her ret hele tre gange i sidste uge. Tre! Derudover fik jeg også resterne til frokost et par dage. Om jeg er træt af den endnu? Nope! Dhal eller daal er en af mine yndlingsretter her om vinteren. Både fordi den er hurtig og billig (ja, det er også buzz words i madsammenhæng), men også fordi den smager og varmer. Og er helt og aldeles vegetarisk, men stadig er mættende og fyldig, så selv sultne mandetyper ikke savner kød.

jimmy grimble names Og inden I kølhaler mig for det med den røde karrypasta, så ved jeg godt at det er uortodokst. Men vi elsker smagen af rød karry. Som jeg også bruger til uganda music videos og derfor altid har. Vil man gå den traditionelle indiske vej så bruger man almindelig, god karry.

far til fire oui oui oui kør selv normandiet

una hermosa casa con dos carros al frentes debut roman ø Dhal med røde linser
– 2 pers.

morgenmad med få kalorier 2 spsk oliven- eller kokosolie (eller ghee)
1-2 løg i tynde både, jeg bruger som regel rødløg
2 fed hvidløg, hakket
2 spsk rød karrypasta
1 tsk gurkemeje
1/2-1 chili efter smag, hakket fint
1 rød peberfrugt, skåret i mindre stykker
1-2 kanelstænger, brækket i mindre stykker
1 dl røde splitlinser
300 g frisk spinat, skyllet
1 dåse kokosmælk eller 1 dåse tomater*
5 dl grøntsagsboullion eller vand
Salt & peber

 • Sæt gerne linserne i blød i 10 min i koldt vand. Har man ikke tid til det, udelades det punkt blot.
 • Varm olien i en gryde og svits karrypasta og gurkemeje i et øjeblik inden løg og hvidløg tilsættes og steger med i et par minutter.
 • Kom chili og peberfrugten (og andre grøntsager hvis du vil bruge flere) med og lad det stege videre i et minuts tid.
 • Kom spinat ved og hæld også bouillon og kokosmælk eller tomater ved samt kanelstængerne og linserne. Hvis linserne har været sat i blød, hældes vandet fra inden.
 • Bring retten i kog og lad den derefter stå og småsimre i ca. 15 minutter (rør i den af og til) eller til linserne er møre.
 • Smag til med salt og peber.
 • Servér den med brune ris, naan eller slet og ret som den er. En god klat græsk yoghurt oveni og frisk koriander er også lækkert.

apollon og artemis mor Man kan snildt supplere med andre/flere grøntsager. Vi kommer lavede også en variation med squash og gulerod sidste uge. Også godt.

history lyrics one direction damien dalgaard gossip girl * Jeg veklser mellem de to alt efter om jeg vil have en cremet, fyldig suppe eller en med ja, tomatsmag. Af og til bruger jeg også begge dele og udelader så vand/boullion.

skader ved rygning

Skriv en kommentar

aalborg teater børneforestilling

afmeld licens dr

machine a london

halskæde med stjernetegn

kurs for pund

18 Kommentarer

 1. spil puslespil online Uhm, det ser megalækkert ud. Den skal snart prøves! Jeg har faktisk dit banana bread i ovnen lige nu (så god opskrift jo – det er så godt!). Skole og arbejdspladser er lukket pga sne, så alle er hjemme i dag – hvis ikke det er god grund til at hygge med gode sager fra ovnene, så ved jeg ikke hvad der skulle være det! 😂

 2. equipment tøj aarhus Min pakistanske kollega gav mig i sin tid en opskrift på dhal jeg tit serverer både på hverdage eller når vi har gæster. Den er så lækker og så nem at lave. Hendes er med madras karry pasta, spinat, røde linser, hvidløg og tomatpure/hakkede eller flåede tomat. Det er den nemmeste og bedste ret :)

  1. juletravlhed på strøget Hov, den har jeg da glemt på ingredienslisten. Ja, bare en rød peberfrugt. Eller en grøn eller en gul, hvis man føler mere for det eller har sådan en i grøntsagsskuffen :) Knus E

 3. skat på arv Er der forskel på almindelige røde linser og så røde splitlinser? Spørger fordi jeg tit selv laver daal og synes at de almindelig røde linser skal have forholdsvis længe, før de bliver møre, så hvis man kan lave det på 15 min er det da næsten en drøm ;-)

  1. kosta boda fyrfad Det må der være så. For de her koget helt ud og er møre på 15-20 min, så det er en super hurtig måde at lave det på. Og de kræver heller ikke iblødsætning (det er kun noget jeg gør, hvis jeg har tid). Kram E