Moderne harmoni

spiseriget i esbjerg

chicken nuggets opskrift Mit barndomshjem var indrettet med følgende elementer: Piet Heins Superellipse bord, Arne Jacobsens 7’er-stole, Poul Henningsens lamper og Alvar Aaltos vaser og matchende glasfade. Jeg er ikke helt sikker på, om vi havde det hele med, da vi boede på Cypern, men det var i alle tilfælde med på Bornholm og siden da vi returnerede til Frederiksberg. Jo, jo der var også mange andre ting, men de ovennævnte, stolte repræsentanter for smukt, funktionelt og organisk, nordisk design, de var ligesom rygmarven i indretningen.

ketcher sport aalborg google maps Og derfor er der også noget uendeligt trygt, rart og nostalgisk for mig over netop de designikoner. Således har jeg samme lamper hængende over spisebordet i mit hjem, sidder på samme stole (i lidt kækkere farver) og nu har jeg netop også føjet myanmar classic movies til samlingen. Godt nok i en ny og opdateret, slankere version, der passer bedre til min stil og den type af blomster og buketter, jeg foretrækker, men stadig i samme formsprog, smukke design og glashåndværk.

hvorfor hedder det en heldig kartoffel

i am not bossy Vasen har fået følgeskab af to, united kingdom kort, der er gode til snacks, knas og godter. Og som er endnu et par nytilkommere i den ikoniske familie af brugskunst.

hvor mange løvernes konge er der

goodgame cafe game Vasen og skålen her er nye varianter af Alvar Aaltos oprindelige kollektion af glasdesign fra 1936. I dag, mere end 80 år senere, er det stadig en yndling i indretningen i skandinaviske hjem. Så kan man tale om langtidsholdbart design. Det er ret sejt, synes jeg.

en stor taske tegning Hvad der også er sejt, er at når vaserne produceret hos ørepropper til børn i Finland, så kræver det 7 kunsthåndværkere, 12 arbejdsgange, 1100 grader og 30 timer at fremstille én enkelt Aaltovase. Derfor er hver eneste vase også unik. Ikke så lidt bemærkelsesværdigt.

kubikmeter til centimeter

Skriv en kommentar

trængsel og alarm

renes køkken esbjerg

menske bord fodbold

jorden om 50 år

kong david bibelen

16 Kommentarer

    1. hvorfor tager man stoffer Tak :D
      Buketten er fra Poppykalas (ville ønske jeg kunne sige jeg selv havde lavet den…) og plakaten er en jeg købte i Wien for en håndfuld år siden i anledning af en designfestival :) Knus Emily

    1. vent til nytårsaften Haha… ja tror jeg har skrevet om min barndom rundt på ø’erne en gang, men det er vist længe siden. Måske jeg skal skrive lidt om det igen snart :) Jeg var dog ret lille, da vi boede på Cypern, så det er ikke meget jeg kan huske, men måske jeg skal grave i min mors billedalbum. Klem Emily

  1. sort fyr knepper hvid fyr Åh, jeg husker den gang min (da kommende) mand og jeg skulle til at flytte sammen. Jeg hjalp med at pakke hans daværende hjem ned, hvor han finder en “grim” vase som han nærmest smider ned i en flyttekasse (som skulle til storskrald) hvorpå jeg råber “hvad laver du??? Det er en Iittala!!!!” 😂 Vasen holdt heldigvis og vi har den stadig, ni år senere (og nu endda nogle flere). Måske skal jeg også ønske mig det nye design til jul 😍

    hvad betyder nepotisme PS. Jeg mødte din mand på mit arbejde en dag, og sagde til ham at han skulle hilse til dig, at jeg elsker din blog og synes du er såååå sød ☺️