3 bøger til efterårsferien + Lyttelæseklubben

hvad betyder flankeret

dommen vild med dans For nogen tid siden snakkede jeg om røde giftige bær og tippede i samme åndedrag om 3 gode, danske krimier, der er værd at lytte til. Og så inviterede jeg jer til at lytte til Katrine Marie Guldagers En uskyldig familie for siden (og der er vi så nu) at diskutere den sammen à la det vi gør i bloggens sædvanlige læseklub.

barbie hus annabelle Diskussionen finder I længere nede i indlægget, men først vil jeg dele de tre bøger, jeg har på min lytteliste til efterårsferien OG så er der også en lille efterårsgave fra Mofibo i form af en måneds gratis abonnement, til de af jer der har til gode at prøve det.

kakaopulver utan tillsatt socker hordes to player starter box Efterårsgave. Prøv Mofibo gratis i 30 dage
Massevis af e- og lydbøger. Læs og lyt til dem gratis og uden binding i 30 dage. spotlight store kongensgade holdere til bestik.

madhimlen mad ud af huset Gælder indtil d. 31. oktober og kun nyoprettelser.

motherload sims 3 verdens sejeste menneske

gamle møbler jylland hel kylling gasgrill 3 lydbøger til efterårsferien

 • lav selv sukkerprint Et lille liv af Hanya Yanagihara. Denne har jeg fået anbefalet af flere belæste venner og ser frem til, hvad de beskriver som en på en gang “smuk og grusom” roman. Om fire studiekammerater der flytter til New York og hvad voksenlivet bringer af hjertesorg og hjemsøgen af fortiden.
 • stammefolket fra tanzania Planen arbejde som tolk af Morten Pape. En dannelsesrejse med afsæt i ghettoen Urbanplanen på Amager. Svigt og mønsterbryderi og et indblik i en helt anden og alligevel nær verden. Har været på min to read-liste i lidt for lang tid efterhånden og nu skal det være.
 • hvornår begynde malling Shoedogbruuns galleri åbningstider århus  af juletur til københavn Phil KnightOm Nike og hvad Nike er (udover sportssko og -tøj) skrevet af manden bag superbrandet. Om vejen fra at låne 50 dollars af sin far til at være et verdensomspændende firma, der omsætter for mange milliarder. Min mand har lige læst den og var svært begejstret og inspireret, så nu er jeg lun på at lytte til den. Just do it ;)

monster high dukke boo students Det er selvfølgelig en anden oplevelse at lytte til en bog med ørerne end rent faktisk at læse den med øjnene. Jeg holder, som I ved, vanvittigt meget af at læse ‘ægte’, men jeg er også mere end glad for at supplere med at lytte til bøger. Det gør slet og ret, at jeg får ‘læst’ meget mere (hvilket er et kæmpe plus, når man er en grådig læser), fordi lydbøger fungerer fantastisk i masser af situationer, der ikke er kompatible med at læse med øjnene.  Når jeg er i bad, løber, lakker negle, kører bil, redigerer billeder, går tur osv. osv. Og så er det også noget så lækkert af og til bare at ligge på sofaen og lade nogen læse højt for sig, mens man kigger ud ad vinduet eller på indersiden af øjenlågene. Overkommelig luksus.

gomez mario 2017 det globale vindsystem

hvor ligger viborg rolls royce inside Diskussion af En uskyldig familie
Ligesom oversætteren præger en bog, hvis man læser den på et andet sprog end den er skrevet på, så former oplæseren af en lydbog også min perception som læser/lytter. Jeg har hørt lydbøger, hvor jeg måtte kæmpe mig igennem, fordi jeg ikke brød mig om oplæseren, men egentlig godt kunne lide bogen. Og så findes der også oplæsere, der højner oplevelsen. Benjamin Hasselflug, der har indlæst En uskyldig familie er sådan en. Hold nu bare op, hvor var han god og sikke en indlevelse! Det blev næsten som et radiospil. Så inden vi for alvor kommer til bogen som sådan, må jeg altså lige sende lidt ros i hans retning og ikke mindst er jeg sikker på at min begejstring for Katrine Marie Guldagers roman, delvist kan tilskrives ham.

wall street journal For jeg var begejstret og blev fuldstændig suget ind i romanens på sin vis muntre, hverdagslige forløb og historier og på samme tid lidt triste og dunkle – omend meget relaterbare – fortælling. Den var så spækket med alle tænkelige menneskelige følelser (gode som dårlige, pæne som grimme) og kortlagde så fint hvor kompleks, forvirrende og fascinerende en størrelse sådan en familie egentlig er. Eller kan være det.

michael michael kors sloan flap Det er ikke fordi mine forældre minder om Jytte og Holger – ikke i udpræget grad i alle tilfælde – eller fordi jeg selv er en rodløs stræber med ondt i sjælen som Frederik, men der var sådan en følelse over hele bogen af noget alligevel enormt genkendeligt og ja, menneskeligt. At der slet ikke er noget, der er sort på hvidt. Eller statisk for den sags skyld. At man altid er sine forældres barn, uanset hvor meget man prøver at distancere eller flytte sig. Og at livet ikke er perfekt. Man roder rundt, prøver ting af, begår fejl og alt imens man roder mere rundt og begår flere fejl, så begynder man måske så småt (hvis man er heldig), at finde ud af hvad der egentlig har værdi og betyder noget.

wanted plakater harry potter Og selvom bogens essens netop er ovenstående. Det uperfekte. Så er En uskyldig familie også ret letlæst (også med ørerne) og måske endda lidt letbenet, det er et, synes jeg, fermt stykke underholdningslitteratur fra Katrine Marie Guldagers hånd. Det på trods af det nemme, både retter en kritik mod de narcissistiske forældregenerationer i 60’erne og 70’erne, men i særdeleshed også mod samtiden.

diy diamond painting ☊

erik henry gram Har I også læst eller lyttet til En uskyldig familie?

halv ananas med frugt Hvad kunne I bedst lide?

muslinger i hvidvin Og er I enige med mig i, at oplæseren var et hit?

absolute power ballads Var der noget i ikke kunne lide, eller karakterer der irriterede jer eller som I slet ikke kunne forstå?

jenny + sabina

Skriv en kommentar

artikler på spansk

kunde og co

penge er kun papir sang

toppen af poppen 2012

malta rejser star tour

16 Kommentarer

 1. stick rpg complete Jeg var ikke læst bogen, men ville alligevel lige lægge en kommentar – håber det er ok.
  Jeg har ligesom dig, skulle tage tilløb til at gå i gang end Planen, hvilket jeg så gjorde i dag og er allerede halvvejs igennem. Det barsk læsning, men medrivende og velskrevet.
  Apropos, læser jeg den på Mofibo 😄 Jeg bryder mig ikke om lydbøger – det går for langsomt til min smag, men heldigvis kan man jo også læse bøgerne selv hos Mofibo, hvilket jeg benytter i stor stil. Så læser jeg på min telefon og har således altid en bog med mig 😊

  1. stor hestedag 2017 Det er mere end ok :)
   Ih nu glæder jeg mig endnu mere til den. Og smart at du læse-læser på Mofibo, jeg synes selv det er svært at læse på telefonen osv. men måske jeg skal give det en chance.
   Knus Emily

 2. alternativet logo png Jeg er begyndt at lytte bøger for ikke så længe siden. Og jeg nyder det! Ting som jeg før kunne synes var ret kedeligt – rengøring, vasketøj, græsplæneslåning, lange køreture – peppes nu op af lydbøger. Slet ikke tosset!

  kadir gecesi ne zaman Jeg har det lige som dig – indtaleren betyder virkelig meget. Skal nærmest vænne mig til den ‘nye stemme’ når, jeg starter en ny lydbog. Jeg kan set i det lys varmt anbefale “En mand der hedder Ove”. Jeg kan ikke huske, hvem der har indtalt bogen. Men han gør det eminent godt!

  catalansk opstagning pileflet Jeg læste ‘En uskyldig famile’ først på året. Kan huske jeg læste den relativt hurtigt fordi jeg synes den var rigtig god og opslugende. Modsat har jeg nu, hvor du bringer den på banen, svært ved at huske handlingen i detaljer. Så den har åbenbart ikke efterladt det helt store indtryk hos mig…

  macka bez srsti Det er så hyggeligt med dine indlæg omkring bøger. De giver så fin inspiration, også fra kommentarerne til dem, selvom jeg ikke deltager i dine måneds læsninger. Tak for det :)

  nature jobs career fair london 2016 Jette

  1. unicorn screen printing Haha Jette, har det præcis som dig. Når jeg hænger vasketøj op, gør rent osv så er det altid med en bog i ørerne og så bliver selv den kedeligste pligt ret hyggelig :)

   grotterne i nerja Kan egentlig godt forstå dig mht En Ulykkelig Familie. Den er lidt ‘let’ og mægtig underholdende, men det er nok heller ikke en bog, der kommer til at sidde i mig for livet.

   project x soundtrack Det bliver jeg bare så glad over at høre, tak.

   nordea kurser obligationer Kram Emily

 3. dennis kan lide en stor abe Har netop læst “et lille liv” i sommers under den italienske sol. Meget smuk, men barsk. Det er vidst sådan den bedst kan beskrives. En stor læse oplevelse :-)

 4. titanic film bio 3d Tak for din beskrivelse af månedens bog. Jeg har ikke nået det i denne måned, men er nu inspireret nok til at gå i gang med den.

  racer cykler til salg Et lille liv…. åh den er for vild. Den starter stille og roligt og man ved som læser ikke helt hvor man skal hen med den. Men så ruller snebolden og man ruller med… i forfærdelse og gru, men samtidig i en kæmpe bølge af medfølelse og kærlighed.
  Det lyder måske som en lidt dramatisk beskrivelse, men læs den og giv mig så ret :-)

  i tvivl om uddannelse Kram

  1. diarre efter mad Godt at høre, håber du bliver glad for den :)

   wolfenstein the new order Dét vil jeg (forhåbentlig) gøre. Kram lige tilbage

 5. birthday wishes for sister Et lille liv er ikke tiden værd.
  Den er rædsom. Jo jo, den er vild og barsk og godt skrevet, men den er også udspekuleret, beregnende og alt for meget. De onde er SÅ onde, og de gode er SÅ gode, og den manipulerer en til at sidde og tude – mens man godt ved, at man er blevet manipuleret.

  knapper i brug stemmen Til gengæld er Planen vidunderligt godt. Godt skrevet, morsom – og så var det for mig tankevækkende at livet kan se SÅ anderledes ud så få kilometer fra, hvor jeg bor i min lille boble.

  bord på spansk S.

  1. city vest århus Haha… men nu bliver jeg jo næsten nød til at prøve, bare for at se hvad den går ud på.

   krondyr nakkefilet opskrift Er netop gået i gang med Planen og det tegner godt. Kram og god weekend :)

 6. hvornår skal ferie fridage være brugt Er det en lyserød striktrøje der gemmer sig på billederne? Og har du en strikkeopskrift til den? Søger med lys og lygte efter en strikkeopskrift til en trøje der ligner den der..! :-)

 7. art flowers distorted Jeg sys at en uskyldig familie var en ret fin fortælling. Dog ikk en af de bedste bøger jeg har lyttet til. Blev ikk rigtig fanget af den som så mange andre bøger jeg har lyttet til.
  Men oplæseren var rigtig dygtig. :)
  Glæder mig til at læse nogle af de andre du anbefaler:)