Nemme koldhævede boller

ktn news live kenya

broen esbjerg vivaldi De nemmeste, lækreste (og af og til groveste) boller, blev vist på bloggen for 3 år siden, men fortjener at få et indlæg igen. Både fordi de aldrig er ens, når jeg laver dem (og det gør jeg næsten en gang om ugen) og også fordi de giver hele tilfredsstillelsen ved nybagt brød, men med det halve besvær.
Dejen skal nemlig blot røres sammen om aftenen (ikke æltes, bare røres) og så i køleskabet natten over.
Om morgenen skal den bare klaskes op på en bageplade med en ske og så i ovnen (stadig ikke æltes eller pilles ved).

åbningstider ordrup apotek gammel hellesund norge KOLDHÆVEDE BOLLER – ca. 9 stk.
1/2 l koldt vand
1/4 pk. gær
1-2 tsk salt
1 spsk. honning
evt. 1 spsk olivenolie
1 l mel/korn/gryn/frø*

 • Rør gæren ud i en smule af vandet. Når det er opløst tilsættes resten af vandet, salt og honning. Rør de tørre ingredienser i til en jævn, men ret klistret dej.
 • Dæk den til med et viskestykke eller film og stil den i køleskabet natten over (el. min. 6 timer).
 • Med to skeer ‘formes’ 9 boller og sættes på en bageplade med bagepapir, de må godt trykkes lidt flade.
 • Bag dem i ovnen på 200 grader i omkring 20 min. eller til de er lysebrune og lyder hule, når man vender dem om og banker let på bunden.
 • Lad dem afkøle lidt inden de skæres igennem. Hvis du kan vente.

kan lus overleve kogende vand *Denne gang brugte jeg 1 dl hørfrø, 1 dl solksikkefrø, 2 dl grovvalsede havregryn, 2 dl groft ølandshvedemel og 4 dl hvedemel

serenade of the seas En anden og grovere favorit er 2 dl 3-kornsblanding, 2 dl grahamsmel, 2 dl rugmel og 4 dl speltmel (ikke groft).

richard kuklinski the iceman sunde vafler med havregryn TIP: Mht. de tørre ingredienser er mulighederne mange, men fordelingen ovenfor skal nogenlunde holdes. Altså min. 1/2 l. reelt mel og ikke mere end 2-3 dl. korn/frø. Jeg har lavet en helt glutenfri udgave engang, med quinoa- og boghvedemel og hørfrø, men de hævede selvsagt nærmest ikke. Man kan også lave dem udelukkende med almindeligt hvedemel evt. med lidt durummel, så får man en flot sej struktur og en dej, der hæver smukt.

walking with dinosaurs the movie kvinder ser sig selv som tykke ENGLISH RECAP: Cold rise bread is so easy and convenient. I make these rolls almost every week and they more or less do the job themselves, no kneading needed. Similar recipe hvor mange panodil må man tage.

Skriv en kommentar

forbeholdt til aften

dulce de leche dansk

københavns kommune hjemmeundervisning

tantra templet odense

kaktus tegning step by step

69 Kommentarer

 1. 1000 miles lyrics Også i mit lille hjem er de blevet lavet minimun en gang om ugen siden du delte opskriften med os for 3 år siden! – Det er ren kærlighed<3

 2. alle lån i dk Hej Emily det ser lækkert ud.
  Men hvad er det for et glas på billedet, er det syltetøj i eller? Er lidt nysgerrig og kan ikke læse hvad dyder står på glasset :-)

   1. postmand per og youtube Hej Cathrine

    facetime på ipad Tak for svar, venligt af dig. Uhmmmmm lyder lækkert, den må jeg på jagt efter så, slurp slarp, elsker karamel.

    supervision psykolog pris Hilsen Nina

    1. gravid uge 16 størrelse på mave Det er nemlig Dolce Latte fra Urtekram som Cathrine skriver :)
     SÅ lækkert! Også kendt som Dulce de Leche hvis du skulle støde på det :)

 3. de 7 oceaner Ååh jeg elsker også koldhævet boller – det er bare nemt og lækkert!

  wine and dine ballerup Men hvordan kan det være disse ikke skal æltes? Jeg troede nemlig at brøddej generelt har godt af at få tæsk :-)

  hamelmalo agricultural college Hilsen Trine

 4. vandhaner i messing Jeg elsker koldhævede boller og har fulgt din opskrift adskillige gange! Har du erfaring med at tilføje revne grøntsager i dejen? Tænker at det kunne være lækkert med lidt revne gulerødder, revet squash m.v.

 5. underboring af fibernet De boller ser lækre ud …
  Kunne jeg evt lave dobbelt port. og så dejen stående i køleskabet i 2-3 dage ?

   1. pinocchio evil tattoo Jeg har bagt dem flere gange med dit opskrift, og gemt noget af dagen til dagen efter. Altså lavet dejen fredag aften, og bagt en portion lørdag morgen og resten søndag morgen. Jeg laver også dobbeltportion.

 6. steak and sushi amager Jeg er virkelig ikke ferm i køkkenet, men vil så gerne finde en nem opskrift på lækre koldhævede boller. Har copy pastet flere opskrifter, som skulle være nemme og lækre – uden held…
  Din opskrift var kanon. Perfekt konsistens. Er helt stolt

   1. goldfrapp tales of us Hej Emily,
    Jeg bager stadig dine boller – alle elsker dem. Min mand står for mad her i huset, men boller er mig. Godt jeg fandt dig ;-) Sp hurtigt og nemt – min datter på 4 hjælper mig altid og de bliver lige gode hver gang. Afviger sjældent fra dine to favoritter. Har du mon flere gide kombi’er med mel/korn?

 7. politi auktion odense Tak for opskriften – de er virkelig nemme at lave og meget lækre – og så kan man variere dem i en uendelighed :)

 8. hvordan taber jeg mig hurtigt Emily,
  Jeg har bagt dine boller i weekenden. Men de blev hverken luftige eller brune. Bager du dem på varmluft? Pensler du dem med æg eller mælk? Kan jeg erstatte ølandshvedemel med grahamsmel?

  radio tp 3000 Tak for nogle super gode opskrifter!

  1. secured credit cards Hej Kathrine,
   Ja, jeg bager dem som regel på 180-200 grader varmluft. Det burde dog ikke gøre så stor en forskel. MEN ovne er forskellige. Så måske de skal have længere tid i din ovn. Du skal ikke tage dem ud før de er gyldenbrune (måske de skal have helt op til 5-10 minutter længere i din ovn).
   Når du tager dem ud kan du banke dem let på bunden. Så skal de lyde hule. Så er de færdige og gennembagte.
   Hvilke meltyper og korn brugte du? Og hvor meget af hver?
   Jo mindre glutenholdigt mel du bruger, jo mere ‘tætte’ og jo mindre luftige bliver de. Prøv evt. at bage dem udelukkende med hvedemel og se så om de ikke hæver bedre/bliver mere luftige.
   Du kan sagtens bruge grahamsmel i stedet for ølandshveden, men det bliver de heller ikke mere luftige af.
   Kh.
   Emily

 9. clarks desert boots Hej Emily,

  reimer bo børn Først og fremmest, super fin blog, du har!

  minister rokade 2016 Jeg har prøvet at bage dine lækre morgenboller, men mine bliver slet ikke ligeså smukke og delikate at se på.

  blå velour gardiner Derfor vil jeg høre, om du bruger varmluftsovn, når du bager (jeg brugte alm. ovn)? Ligeledes, pensler du dine boller med æg eller mælk eller ingenting? Mine tog nemlig slet ikke farve.

  1. forbrugerstyrelsen tænk forside 2018 Dejligt at høre :)

   scuba diving vs diving Ja, bruger som regel varmluft, men det kan også sagtens lade sig gøre uden. Mon du bagte dem længe nok?
   Jeg har sjældent tid på mine, men bager dem bare til de er lysebrune.
   Pensler dem ikke.

 10. shard of hate Hej Emily :)
  Først om fremmest tillykke med din bog, som jeg glæder mig til at læse, og så tillykke med, at du altid laver de fineste indlæg og skriver på en sådan måde, at man altid vender tilbage, og ofte ender med at tjekke din blog flere gange dagligt!
  Jeg ved at du er travl i øjeblikket, så et svar på denne kommentar er slet ikke nødvendig, jeg vil blot sige, at opskriften på de morgenboller virkelig er et hit! Fantastisk nemme og fantastisk gode, og som min kæreste sagde: “De er virkelig gode, uden at smage alt for sundt”. Så er den hjemme ;)

  1. leipzig zoo skulptur stier hoden Hvad bager du dem med for en slags mel? Det er gluten i melet, der får bollerne til at hæve, så hvis du bager med meget groft eller glutenfrit mel kan det være derfor :) Prøv evt at bage dem kun med hvedemel, for at se forskellen :)

 11. frisk frossen plasma Hej Emily,

  medicinsk udstyr solcreme Jeg bagte dine boller for nylig og lavede dobbelt portion, de blev så super flotte!! Men ååh de smagte bare af ren gær, har du nogen ideer om hvad der kan være gået galt? :i
  De stod natten over i køleskabet og jeg forsøgte mig ikke med egen kombination af melblanding da jeg ikke er særlig ferm i et køkken (:

  1. digitalt vækkeur design kalenderfunktion Hvor meget gær kom du i? Lidt under en halv pakke gær skulle være rigeligt til dobbelt portion… klem Emily

 12. nana visitor intendant kira Hej, jeg har bagt koldhævet i en evighed, men lige pludselig fra den ene dag til den anden går der noget galt og det driver mig vanvittig da det er så simpelt at jeg ikke kan regne det ud. De vil ikke blive bagt indeni og jeg fatter ikke hvorfor. Har du oplevet noget ligende. Jeg kan bagt dem 1 time og det er stadig en klisteret masse i midten og hård udenpå??

 13. sand og vand kasse Hej, jeg har bagt koldhævet i en evighed, men lige pludselig fra den ene dag til den anden går der noget galt og det driver mig vanvittig da det er så simpelt at jeg ikke kan regne det ud. De vil ikke blive bagt indeni og jeg fatter ikke hvorfor. Har du oplevet noget ligende. Jeg kan bagt dem 1 time og det er stadig en klisteret masse i midten og hård udenpå??

  1. hvad betyder hubris Ej hvor irriterende og underligt! Ny ovn? For gammel ovn? Prøv at gøre akkurat som du plejer, men bage dem hos nogle andre/i en anden ovn. Så kan du se om det er dér problemet er. Pøj pøj!

 14. risalamande som is Hej Emily :-)
  Jeg ville bare lige fortælle, at jeg lavede dejen til bollerne i går aftes og bagte dem her til morgen/formiddag – og de er SÅ lækre og utrolig nemme, måske er de endda vinder i begge kategorier, ift. boller jeg tidligere har bagt :-) Jeg lavede dem med 2 dl 5-kornsblanding, 2 dl fuldkornsspeltmel, 4 dl. hvedemel, 1 dl durummel og 1 dl havregryn og det var en særdeles god blanding, når nu jeg ikke kunne begrænse mig :P

  betonbelægning med småsten i God onsdag til dig :-))

  trance music cover goa psychedelic Bedste hilsner
  Freja

 15. vejret kreta september Hej Emily :-)

  carbon fiber knife Nu har jeg brugt denne opskrift så utroligt mange gange de sidste par år, at jeg lige vil sige tak! Senest i morges, hvor jeg havde dem med til fredagskaffen, og hvor flere kollegaer roste dem og tilmed bad om opskrift :o)

  gravid billeder med mand Den er nem og hurtig, og man kan bruge det, man nu lige har ved hånden. Og så kan tilmed min kæreste finde ud af den (det siger lidt!)

  glostrup kommune valg Tak for en god og inspirerende blog.

  de tre sopraner Mvh. Sofie

  1. talent rasmus jakobsen Ih hvor er det hyggeligt at du skriver Sofie og dejligt at de er sådan en succes :)

   sanne søndergaard bøger Selv tak og tak for at du læser med. Dejlig weekend til dig. Klem Emily

 16. hvad er en forvaringsdom Hej Emily

  nikolaj kirk gift med Hvis man bruger chiafrø i stedet for hørfrø, ved du så, hvad blandingsforholdene skal være mht. vand? Jeg har læst, at chiafrøene suger en masse væske :)

  1. sara duncan diætist Av, nej der må jeg være dig svar skyldig, det har jeg ikke prøvet. Men hvis du holder dig til 1 dl chiafrø eller mindre og tilføjer 1-2 dl vand ekstra tror jeg at det kommer til at gå noget så fint :) God bagelyst :)

 17. youtube tamil songs Hej Emily

  ariel winter modern family Jeg har forsøgt mig med din lækre opskrift. Men mine boller blev helt flade… Jeg brugte hvedemel og grahamsmel. Kan det være derfor?

  forbrydelser i natten Ellers gjorde jeg alt som der står i opskriften. Håber du kan hjælpe.

  1. verden bedste headset Hej Avina,
   Sikke noget. Det er lidt svært at sige hvor det er gået galt, men prøv følgende næste gang: Sørg for at min. halvdelen af det mel du bruger er almindeligt hvedemel, sørg for at gæren ikke er for gammel (og opløs den ikke i for varmt vand), lad ikke dejen få træk, lad den koldhæve i min. 6 timer og gerne længere.

   tuborg øl på tilbud Ja 200 grader varmluft er fint, almindelig ovn går dog også.
   Held og lykke :)

 18. hvad betyder ss Selvom indlægget er mange år gammelt vil jeg blot sige at jeg altså har brugt opskriften adskillige gange og jeg er tosset med den! :D tak for opskriften! Virkelig lækre boller..

  1. hvem skrev faust Almindelig. Men varmluft er også så fint. Hvis du bruger varmluft, kan du evt. sænke temperaturen med ca 25 grader. God bagelyst. Klem Emily

 19. john phillips suits Hej,
  Det er nogle supergode boller! Opskriften er blevet en klassiker herhjemme:) Men lige et enkelt spørgsmål: selv når jeg stort set følger dine mængdeangivelser på fordelingen af mel, gryn og korn, bliver mine boller ikke fine lysebrune som dine men nærmere lysegrå. Smagen fejle bestemt ikke noget, men det ser bare ikke lige så lækkert ud:( Hvad kan jeg gøre for at undgå det? Jeg forestiller mig, at det er den grove ølandshvede.
  Mvh
  Katrine

  1. ryan fra billund Ja, alt det ‘gode’ mel, giver en lidt mere kedelig farve ;) Jeg bager dem også med alt muligt forskelligt. Skal de være lidt mere luftige (og blive lysebrune) er helt almindeligt hvidt hvedemel (ca. 5 dl) en god idé og så gerne et miks af grovere mel, gryn og kerner (2 dl grovere mel, 1 dl havregryn, 1 dl hørfrø, 1 dl solsikkekerner eksempelvis). Kram Emily

 20. kurt villy jensen Hej.
  Jeg er sikker på, at fejlen ligger hos mig, men mine boller virkede for våde og “splattede” lidt ud, da jeg satte dem på pladen? Det skal siges, at jeg brugte tørgær, men det burde vel ikke have noget at sige ift at kunne holde formen? :)